RSS
 

Най-умният човек в държавата...

24 юли

Не, това не е академик с 10 титли, 40 книги и над 200 публикации, това е заподозряният за убийството на момичето в Борисовата градина.

Докато нашенското МВР цяла седмица си бърка в ... носа ... без въобще да обяви, че в Борисовата градина се е извършило убийство, а някои "новинарски" агенции, подведени от източниците си раздухваха историята, че Яна е клошарка и алкохолик1, гореспоменатия господин направо е потънал вдън земя.

Издирват 34-годишен за убийството на Яна

Най-умният човек в България - издирваният Николай Русинов. Снимка: МВР

В нета още отекват възгласите на моралистите - "ама как така няма да се предаде на полицията", "гузен негонен бяга" и тем подобни афоризми. Аз мисля да отида едно ниво по-нагоре, и да обявя, че г-н Николай Русинов е направил най-умното нещо в живота си, а именно въобще не  се е и опитал да се свърже с органите на реда.

Ако господинът е виновен за приписаното му престъпление, то несъмнено за него е по-добре да не се предава на МВР и да бяга колкото се може по-далече. В крайна сметка, колкото и да са некадърни милиционерите има голям шанс да се намерят доказателства за неговата вина.

Нека обаче допуснем, че историята на МВР е съшита с бели конци, а клошарят е подкупен да свидетелства срещу него, поради налегналата нужда МВР да обвини все някой за убийството.

Дори в една нормална държава2 е опасно за невинен човек да се предаде на органите на правосъдието. Дори в държави, където се зачитат правата на обвиняемият, и никой полицай или прокурор няма да излезе в медиите и да раздава присъди, а после министъра да се цупи и да заплашва съда, че не му е подвластен, едно обвинение може да срине живота и кариерата на всеки невинен човек.

Като например Доминк Строс - Кан, който само дето още не са обявили за невинен, загуби поста си, без съмнение върхът на неговата кариера.

Какво остава за милата ни родина? Тук един министър излезе на трибуната на НС, и обвини шестима лекари в предумишлено убийство! След като експертизата еднозначно доказа, че те не са виновни и прокуратурата въобще не повдигна обвинения, вместо да започне разследване за злоупотреба със СРС срещу министъра, всичко просто се покри.

Или случая с Чората - шестима милиционери ритат докато умре арестуваният от тях човек. После вещата намеса на министъра им, милиционерите бяха пуснати, защото Чората се оказа умрял не от зверския побой, а от сърдечен удар...

После идва случаят със сестрите Белнейски, при който съкилийникът на Лазар Колев свидетелства, че въпросният му е признал за убийството. Странно защо като му сложиха бръмбар обаче нямаше други "покаяния" на Колев, а дори някой циник би си помислил, че цялата работа е с подкупен свидетел...

Така че оставям някой да ми каже една причина, поради която човек с грам акъл, издирван от МВР, ще се предаде доброволно! Дотогава ще твърдя, че г-н Николай Русинов е най-умният човек в България.

  1. С надеждата, че на никой няма да липсва, и подтекста, че си е заслужила съдбата. []
  2. Да се чете - някъде доста по на запад []
 

Tags: , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
  1. nonamezzzzz

    октомври 26, 2011 at 5:14 pm

    аз пък твърдя, че, дори и да не я е пречукал, той е измет, оставил беззащитно момиче само, в най-грубиянския парк в софия и заслужава да бъде третиран като убиец.