RSS
 

Не трябва ли да сме толерантни към нетолерантните?

29 май

В поредицата от кьорфишеци, целящи да отдели вниманието ни от икономическите и административни проблеми, една малка група местни олигофрени се спречка с друга група местни олигофрени. Това не би имало особен отглас в медийното пространство, ако тези групи не бяха със специални интереси, и не притежаваха 25% от местата в парламента.

Журналята веднага клъвнаха, и започнаха да отразяват едни сърцераздирателни изявления... как еди коя си група била твърдо за религиозната толерантност, как президента хич не му харесвала религиозната нетолерантност, на Бойко етническия мир му бил най скъп. Стигна се дотам, че в остър пристъп на лицемерие и двете партии на сбилите се се разграничиха от действията им, все едно не са го организирали те самите.

На такава благодатна почва обикновено поникват и разните неправителствени организации като БХК, заети със разпростирането на модерните фашистки закони и идеи, като например, че политическите убеждения не могат да са защитени от враждебно слово, като религията. Пълни глупости! Религията в съвременното общество се използва за политически цели, и като такава е абсурдно да бъде защитавана! Както и да се финансира от държавата, но това е друга тема.

Някои партии се качиха на вълната от всенародно недоволство, или поне се опитват. Ето примерно едните искат да се забрани провеждането на митинги пред религиозните учреждения. Стадото мучи от кеф, както обикновено се случва когато партиите експлоатират емоциите му... само дето никой не е адресирал големите практически и теоретически проблеми пред такава стъпка - като за начало, конституцията и нейната гаранция, че всички вероизповедания са равни пред закона.

Не искаш митинг под прозореца си? Организирай си религия, примерно Бойковизъм, която обявява Бойко за ефимерно свръхестествено създание, към което се молиш по 24 пъти дневно, и воала - вече никой няма да може да протестира пред вас.

Всъщност откъде им щукна изобщо такава безумна идея? Ами естествено от новия закон за събранията, митингите и манифестациите, които обявява за свещени крави (или поне обитавани от говеда) парламента, президентството и още няколко сгради, които кметът реши, около които да не може да се провежда митинги. ЕТО НАКЪДЕ ВОДИ НАКЛОНЕНАТА ПЛОСКОСТ!!!

Има ли изобщо по-абсурдна идеята от тази държавата да задължи всички хора да са толерантни към разбиранията и действията на другите? Да оставим на страна немалкият морален проблем да вкарваме инакомислещите в затвор заради мнението им, нека видим практическият - колко добре се справя държавата с форсирането на закона? В момента ако караш пил, или ти свършат точките в книжката, си длъжен да я върнеш. Има над 2000 души, които трябва да върнат книжките си, но родния КАТ не може да ги издири. И това е престъпление с висока обществена опасност, водещо до значителен брой жертви.

Докато има НЯКАКВА, макар и малка рационална база в закон за защита от дискриминацията, в него трябва да влизат само неща, които са извън контролът на личността. Като например пол и раса. В моментът в който влязат философските разбирания, религията и политическите симпатии, изобщо неща, които хората не само могат да избират, но и трябва, то законът става репресивен и вреден за обществото.

И отваря пътя по наклонената плоскост ... следва закон, който забранява на работодателите да уволняват хора, който ходят с анцуг на работа, и за да се балансира това, се въвежда закон, който забранява на хората да ходят с анцуг на работа. За БХК и другите фашистки организации това може и да е баланс (ха едно право за теб, ха едно право за мен), докато всъщност така прокараните закони отнемат правата на всички.

Затова трябва да бъдем толерантни към нетолерантните, но категорично да не бъдем толерантни към нетолерантните към нетолерантните.

 

Tags: , , , , , , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
  1. BlackApostle

    май 29, 2011 at 11:17 pm

    Глас в пустиня...