RSS
 

Пушенето не е единствената опасност за вашето здраве

14 февр.
Десетте най-ужасяващи думи в английския език са "Аз съм от правителството и съм тук за да помогна."
Роналд Рейгън

Всекидневния цирк, който ни предлагат нашите управляващи понякога е толкова заангажиращ, че понякога забравяме да гледаме какви поразии правят чуждите правителства.

Първото нещо, което всеки научава е, че на този свят всеки човек можеш да го причислиш към повече от едно малцинство. Умните, разбира се, знаят, че не е учтиво и обикновено е безсмислено да обиждаш човек на база на принадлежността му към някаква група. Глупавите правят каквото си искат. А наистина глупавите измислят закони за дискриминацията, докато си затварят очите за недопустимото вмешателство в личния ни живот.

Защитата на разни религиозни, псевдорелигиозни и не-религиозни групи е достигнала застрашаващи размери във Великобритания. Дори според поредния безумен закон вече от дискриминация на религиозна основа се защитават веганите. Не, не се ебавам, да не ядеш месо е религия, и да биеш шамар на изперкал веган вече е hate crime! За сметка на това не признават моята религия1 въпреки 500 000-те хиляди последователи по целия свят. Не е тяхната религия все пак ...

От другата страна на Атлантика положението е също толкова драматично, макар и в другата крайност. Оказва се, че някои болници вече могат да откажат да наемат на работа човек само защото е пушач!

Обяснението е, че така се прави опит за повишаване на производителността, намаляване на разходите за неговото здраве и стимулиране на здравословния начин на живот, разказва "Ню Йорк таймс".

Ето това получавате задето позволихте наляво и надясно да се правят тестове за наркотици:

Първо беше хероина и другите тежки наркотици, щото е общественоопасен - мислете за децата!

След това беше марихуаната, щото, видите ли, и тя е опасна, макар че няма умрели от нея, но - мислете за децата!

После трябва да има задължителни тестове в работата за алкохол, щото ако седите цял ден в офис и пийнете малко може и да напишете гаден виц - мислете за децата!

Сега с тези тестове ще се определя дали сте употребявали 100% напълно законни и позволени вещества, които можете да приемате по всяко време и по много начини, и въз основа на тези резултати можете да бъдете уволнени.

Очевидно е какво следва - кръвни тестове за да се определи дали не страдате от наднормено тегло, пардон, дали компанията не страда от вашето наднормено тегло. В крайна сметка трябва да се стимулира здравословното хранене и здравословния начин на живот, а кой знае по-добре от група самозабравили се мениджъри какво ви влияе добре и какво трябва да правите в свободното си време.

Впрочем тези тестове са въведени като стандарт в американската армия от същия този Рейгън, след което заради достатъчно силната пропаганда болшинството от корпорациите започват да ги прилагат със и без причина, та чак до днес.

Затова ако наистина има нужда от държавна намеса, може би е крайно време тя да забрани на работодателите да се мешат в личния живот на работниците си. Нямаме нужда да ни помагат да си оправим личния живот, много благодарим.

 1. Аз съм джедай, надлежно преброен 🙂 []
 

Tags: , , , , , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. Xunap

  февруари 16, 2011 at 11:13 am

  Виж ся, аз не съм пушач, не пия и общо взето избягвам месото. Обаче съм твърдо против някой да бъде принуждаван да не пуши, пие, яде каквото си иска или да се дрогира.
  Изобщо не ме кефи налагането по някакъв начин на добри обноски или от страна на държавата или от страна на някакви си корпорации. Напоследък ми се вижда една неприятна за мен тенденция всички да сме позитивни, да водим здравословен начин на живот и прочие дивотии. Във хейсбука няма бутонче "хейт" или като кажеш, че песните на Лили Иванова са гадни веднага ти казват как не трябвало така, видите ли, не е хубаво да се хейтва, пък и тя имала големи заслуги за българската музика (какви заслуги бе?!). Ми лайната са си лайна с каквито и думи да ги наричаме.
  Сега вече няма бедни, има социално слаби. Няма инвалиди - има хора с увреждания. Но пък наместо да казват, че някой не е мотивиран за работа му казват, че е мързел. Изобщо тенденцията е не да си позитивен по принцип, а към определени неща. Като ти орежат заплатата му се вика "антикризисна мярка", наместо уволнения се вика "съкращения на персонала". Но ако кажеш, че шефът ти е некадърен, което си е самата истина, ти се казва че не си "лоялен към фирмата".

   
 2. BlackApostle

  февруари 16, 2011 at 7:28 pm

  Абеее...общо взето съм съгласен с повечето неща...
  Обаче сега се сещам, че когато работех се дразнех понякога от пушачите, които мине се не мине час спираха да почиват за да пушат. И аз ги бъзиках, че ще взема и аз да се науча да пуша, за да почивам с тях 😉

   
 3. Малко известни факти за нацизма - Пи-пи-пиленцееее

  декември 29, 2011 at 10:12 pm

  [...] нощни барове, та дори че било за благото на обществото. Моят отговор си остава очевидният: обществото може да си го набута [...]