RSS
 

А га бяхме млади...

31 Дек.

Една цяла година отмина, и е време да направим равносметка и отправим пожелания към бъдещето, но не с отчаянието и наивността на карго култа, а от трезвата преценка на необходимостта им. Както казва Йоги Бера1, ако не знаеш закъде си тръгнал, може и да не стигнеш там. А чудеса наистина се случват - например, какво новогодишно чудо е фактът, че юбилейната 121-ва статия2 се падна точно на нова година.

В личен план нещата вървяха по течението.

Все още не са ме откраднали, което е частичен успех :-).

Завърших магистратурата и започнах работа, от която за 2 месеца научих повече неща, отколкото за две години. Забавното е, че именно абстрактната математика започнах да разбирам по-добре в работата, отколкото в университета. Има какво да работя повече по това, нооо ... всичко с времето си.

Освен това осъзнах, че чета доволно много книги, и реших да започна блог, в който да ги описвам. В интерес на истината, по времето на четенето не осъзнаваме колко време отнема то самото... мислех че ще нещо списвано дваж-трижди в седмицата, но книгите не се четат толкова бързо... особено интересните. Най-забавното е, че колкото повече чета, толкова повече се удължава списъкът от книги, които искам да прочета! А дано kindle-то дойде по-скоро...

Опитах да кандидатствам докторантура, но не се получи. Няма да споменавам детайли, но се изложих стабилно :-). Догодина няма да е така.

Взех си декоративен заек на име Манфред. Тамън бях останал с илюзията че го възпитах да е кротък, пухкав и клепоух3, и милият започна да показва рогца. А уж беше само мит, че животните приличат на собствениците си...

Друго, друго ... ами взех си кола, от всички марки които не исках баш нея - Народна Кола. Въобще не съжалявам ... вярно, харчи като смок, ама кефът да караш 4x4 на лед е неописуем. И да, само 150 коня е, но с VR-двигателя като натиснеш газта и се чува едно благо рррррр. Най-забавното е, че като се качих на колата, осъзнах колко много си обичам мотора. Чакам да се стопли и ще навивам пак масура.

Мислех да си пожелая и управляващите да не са такива олигофрени, но честно казано, повече ще повярвам в дядо Коледа ... От друга страна пък виждам, бавно и славно, пробуждане в редиците на обществото и липсата на толеранс към глупостите, така че кой знае, може пък да не съм прав. А, да, и си пожелавам президент, от който ще ме е срам чак в средата на втория мандат. Сори, Цецо.

Та Честита Нова Година след малко, и слушкайте повече 😛

 1. Не го бъркайте с Мечето Йоги, както аз правех ... []
 2. В 11-тична бройна система е 100. Вероятно не я използвате ... а трябва! []
 3. Предните зайци бяха главно пухкави :-P. []
 

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. lilia

  декември 31, 2010 at 9:14 pm

  Важното е да не униваме.Заека ще го държим вързан.Ако трябва и ще го острижем.И все пак нова година , нов късмет.Честита

   
 2. MadWizard

  януари 1, 2011 at 11:42 am

  Честита Нова 2011 Година!!!
  Нека това бъде твоята година!
  Нека новата е по-успешна и щастлива от всички минали взети заедно!
  Весела и срахотна нова година!!!