RSS
 

Театър на абсурда

27 юни

Склонноста на настоящите ни управляващи към театралността се документира от значително количество блогъри. То не бяха операции с гръмки имена, то не бяха показни арести, стигащи до вербално насилие над арестанти. В един или друг момент стана нормално този или онзи министър да пъчи мускули пред нацията кажи-речи ежедневно, че дори и да се приема за нормално говоренето вместо вършенето на работата.

Аз лично няма за какво да съм доволен от новото правителство. Освен че орязаха брутално парите за всяка сфера с директен досег до мен - образованието, здравеопазването и местните власти - продължават да сипят луди пари за неефективни и дори абсурдни проекти - от спортната зала до поддържането и раздуването на щата на МВР (вие си изберете кое кое е).

Обаче затварянето на chitanka.info просто преля чашата. А наглото обявяване на неколцината админи за "организирана престъпна група" направо ме оставя без думи.

ТАКИВА ЛИ СА ВСИЧКИТЕ ВИ СКАПАНИ PR АКЦИИ БЕ, КРЕТЕНИ!!! ЧЕ АКО ВСЕКИ АРЕСТУВАН ОТ ВАС Е ВИНОВЕН КОЛКОТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА CHITANKA.INFO, ЗНАЧИ ЗА ЕДНА ГОДИНА ЕДИН ПРЕСТЪПНИК НЕ СТЕ АРЕСТУВАЛИ!!!

Ето за какво се ползва ГДБОП - да се разчистват частни сметки. Щото издателствата не могат да съдят собствениците на сайта и те си го знаят - както не можаха да барнат и безмонитор.ком. Само "арестуваните" сървъри пиши ги бегали, защото в България правосъдие няма - има само саморазправа на едро и дребно с помощтта на лесно подкупния държавен репресивен апарат. В ролята ченгетата влязоха доста по-бързо отколкото  при предната отрепка (Румен Петков).

Аз лично чета редовно книги от Читанката и честно казано каквото ми хареса си го купувам, ако има откъде. Имам всичко, което съм намерил на Тери Пратчет, което ми е  харесално на Азимов, доста книги на Стайнбек, на братя Стругацки и т.н. - всичко това съм си го купил на хартия. Само че има много други безценни книги, които никога няма да бъда преиздадени на български и авторски права НЕ трябва да са пречка всеки да може да ги прочете.

За щастие в нета има адски много коментари по темата, и както е тръгнало тази акция ще им излезе скъпо и прескъпо на милите ни управници. И моля ви, мислете другия път преди да гласувате за пожарникари1 и ченгета.

И нека завърша с едно специално пожелание за премиера на РБ г-н Бойко Борисов и неговия заместник министър Цветан Цветанов, така както ги чувствам нещата:

 1. в смисъла на Фаренхайт 411 []
 

Tags: , , , , , , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. BlackApostle

  юли 4, 2010 at 10:52 pm

  Ами аз си мисля направо да закриваме държавата и да я обавим на търг...
  Поне ще получим някви пари от тая работа...

   
 2. Боби

  март 20, 2012 at 3:31 pm

  Докато не закрием ПРАВИТЕЛСТВОТО като институция няма оправия - примера на Исландия, която гласува законите си по Интернет е показателен как една банкрутирала държава разцъфна за три години (!!!) след като се освободи от тая тъпа система. Очевиден факт е че при нас от тридесет години става все по-голям батак.

   
 3. Гошето

  юни 6, 2013 at 9:37 pm

  Работи читанката бе. Ама точат ли й сатъра в скоро време, или се е разминало?