RSS
 

Хидропониката - пътят към Бъдещето™

09 февр.

Ех, след тези теми за антималигношита, конспирацията и постовете ми в блога на begem0t, truden и къде ли още не за истерията "анти-ГМО" май ще излезе все едно мога само да критикувам.

Не е така! Едно от хобитата ми е градинарството :). Гледам един много сладък фикус ... понастоящем леко изсъхнал по независещи от него обстоятелства. Известно време гледах и горски ягодки, от които изядох точно две :).

За да демонстрирам на приятелите ми, че причината за бруталното обезвкусяване на днешния зарзават не са ГМО, оранжериите или хидропонното отглеждане, реших сам да си направя хидропонна градина. Ето снимки от нея!

Засега сме на ръчно управление :-). Остава да успея да програмирам джвъчката, която да пуска помпичката в регулярни периоди. И съм я сложил във станиол за да не се развиват водорасли :).

Първо, ягодите ми са генетично модифицирани! Единия сорт е със жълти плодове.

Второ, използвам стриктно неорганични методи! Никакви ферментирали, бъкани с ешерихия коли и разлагащи се плевели фекални материали не бих сложил на растенията ми - само 100% изкуствени торове Кристалон, разтворими във вода. Търся си специални торове за хидропоника, но поне за първата реколта едва ли ще имам проблеми.

За капак я осветявам не просто с изкуствена светлина, ами с луминисцентна лампа! Нищо общо със "естествения" слънчев спектър!

Нищо натурално не ща да ми замърсява градинката, ей! Няма да ви оставя възможност за оправдание като ви донеса първата реколта, да ми обяснявате че е вкусна, защото съм ги гледал натурално!

Аз лично съм уверен в резултатите. В крайна сметка, ако натуралното беше толкова хубаво, защо в последните 4 000 години се опитваме всичко около нас да го направим изкуствено?

 

Tags: , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. Стоян

  февруари 10, 2010 at 9:45 am

  мейниак!:) чак ми се дощя и аз да си направя такъв бостан в аквариум:)

   
 2. Longanlon

  февруари 10, 2010 at 10:35 am

  хихи и аз отглеждам на същия принцип, само че водни растения 🙂
  http://kaka-cuuka.com/za

   
 3. pi314

  февруари 10, 2010 at 12:29 pm

  Хех, бях ти го намерил преди няколко дена, още като мислих по темата!

  Е ти имаш джаджа за насищане на водата със CO2, тъй като растенията ти са подводни и листата им го искат, а аз трябва да си намеря аератор да я насищам с кислород, щото корените на растенията искали O2 ... Та в този смисъл по-лесно в аквариума да гледаш хидропонно, отколкото тропичните подводни растения :).

  Изобщо, това да поддържаш биосистема в нестабилно (ама добро за растенията) състояние е голям зор :-D.

   
 4. Из дебрите на хирдопониката « Пи-пи-пиленцееее

  април 18, 2010 at 7:55 pm

  [...] Предния ми опит в областта на хидропониката завърши с неуспех. Развиваха се прилично, ягодките се събуждаха от зимен сън с прилична скорост, докато изведнъж започнаха да съхнат. Оказа се, че да поддържаш системата в неравновесие за да им е най-кеф на растенията не било лесно … [...]