RSS
 

Незнание, което УБИВА (измамата "Антималигноцит")

27 ян.

Страдате ли от илюзията, че незнанието е безопасно? Ето пример как измамниците могат да се възползват от него.

Докато симулирам учене за изпита в четвъртък реших да си проверя Фейсбука, и да знаете на какво попаднах ... Фейсбук група Да подкрепим лекарството на Продан Христов против рак. Понеже за разлика от повечето хора следя какво се случва на световната сцена, знам, че разработката на лекарство против рак е сложна процедура, добре разяснено естеството на рака го има в картинки тук. Това ме наведе на мисълта, че г-н Христов може би не му е съвсем чиста работата.

За да се използва едно лекарство трябва да се знаят три неща: какво прави (нужни ефекти и странични ефекти), при какви условия и с каква вероятност. Разбира се, не можем да приемаме просто на доверие твърденията, които засягат човешки животи, затова за да се докаже ефективност на едно лекарство се правят редица изследвания, в които внимателно планирани експерименти проверяват твърденията на производителите.

Първата ми работа беше да проверя за публикации в медицински журнали за лекарството. Можете да познаете резултата - нищо, абсолютно нищичко! Оттам отидох на сайта на "сдружението", но уви и там не се дава никаква информация по трите прости въпроса:

 • Къде са научните изследвания на лекарството?
 • В кой институт са правен клиничните изследвания?
 • Къде се произвежда лекарството?

Това, само по себе си, е предостатъчно доказателство, че лекарството не е тествано в клинични условия, и всяко твърдение че помага на пациентите е лъжа. В напълно безполезното ЧЗВ на сайта отговорите са повече от абсурдни, например (запазено тяхно форматиране):

Защо има данни за толкова малко излекувани хора?
- Защото ни пишат и се обаждат десетки хора, които САМО ИМАТ НУЖДА от лекарството за лечение. След излекуването си обаче САМО ЕДИНИЦИ ни казват - да, всичко е добре, човекът е жив и здрав, наддава на килограми. Добре, тогава ние молим да публикуваме име, случай, документи, епикризи, за да се документира това нещо - това е необходимо за регистрация на лекарството, остават много други хора, които се нуждаят от информация и увереност, че лекарството помага. НЕ получаваме НИТО отговор, НИТО повече обаждане или писмо от този човек. Не е ли това егоизъм - аз се оправих, другите - не ми пука за тях?

Значи според "доктора", клиничните изследвания се състоят в това да направиш списък от хората, които са се излекували след употребата на лекарството... А КЪДЕ ОТИВАТ СТАТИСТИКАТА С ХОРАТА НА КОИТО ЛЕКАРСТВОТО НЕ Е ПОДЕЙСТВАЛО?! Абе това е дребен детайл, те рядко тормозят производителя от гроба си за да го порицаят!

По дяволите, аз уча магистратура по вероятности и статистиката, и за това ми е ясно че едно такова изследване  каквото се опитват да направят, дори и да го направят няма да има абсолютно никаква стойност! Игнорирайки неуспехите и подчертавайки успехите може съвсем лесно да се докаже, че балансирана монета винаги се пада ези! Клиничните тестове се планират много сериозно, за да премахнат дори най-дребни влияния като пол, възраст и общо здравословно състояние, и се правят с години по тази и ред други причини, включително просто спонтанно изчезване на рака. 22% от случаите на рак на гърдата изчезват сами! А тези  ... кретени ... се опитват да ни заблуждават, че с просто броене на пилците може да се докаже ефективност на медикамент ... а дори и това не са успели да направят!

Забелязахте ли жалкия опит да се въздейства на жертвата да се "опълчи срещу конспирацията" на лошите пациенти, като междувременно погъделичква гордостта на потребителя, че видиш ли той е по-добър от тези гадни пациенти които не ни съдействат. Всеки трезвомислещ човек ще го осъзнае ... но тези измамници разчитат на факта че хората, които са в нужда, НЕ МИСЛЯТ ТРЕЗВО!

В този ред на мисли, във форумите където се разисква тази тема влизат хората от сдружението и започват да развиват как "да сме оставели болните да си решат" и колко било нагло от наша страна ние като здрави да им се месим! С други псевдоними същите разказват как хората от сайта на г-н Христов не се криели и дори имало снимки на пациентите и как злостно го били нападали някакви анонимници. Както разбира се има и обикновени хора, честни но заблудени и незапознати с медицината хора, които са чули анекдотите които разказват г-н Христов и сие, и безкористно се опитват да помогнат на другите в беда. И между тези мнения изтерзаните жертви на болестта сами се натикват в ръцете на измамниците...

Г-н Христов добре се е скрил в Австрия, далече от потенциалните легални и нелегални последици от роднините на жертвите. "Сдружението" на сайта си разправя как помагало при това или онова, но забележете как не цитира цифри, примерно 80% успеваемост, защото им е ясно че всяко такова твърдение би било лъжа и може да се преследва от закона.

Според една статия от журналист, който е направил разследване е установил, че лаборатория за приготвяне на лекарството няма. Клинични изследвания и той не е успял да изрови, нито е намерил болницата в която се твърди че са се лекували 1300 пациента. За сметка на това са се видяли с "доктора" в сладкарница. Любопитно.

Да откраднеш от суми от порядъка на 8 хиляди лева и нагоре от умиращ човек е мародерство!  С тези пари жертвата е можел да си плати химиотерапия, или някое от многото възможни лечения на рака! А дори и да е бил в метастаза без надежда, поне е можел да реши да ги остави на семейството си ... Смъртта на близък е болезнено изживяване, а представяте ли си колко по-болезнено го преживяват хората, когато осъзнавят, че са можели да спасят родителя си, съпруга си или детето си, но са били жестоко лъгани от безскрупулните мошеници.

Просто нямам думи да опиша чувствата си, когато пиша тези редове. Чувствам истински гняв от безпомощността си, и  остра болка за хората които са станали жертва на тази колосална измама. Г-н Христов бил с "чиста съвест". Така е, защото този мародер няма абсолютно никаква съвест. Съжелявам, че няма ад, защото ако имаше, обезателно щеше да има специално ниво за такива отрепки.

 

Tags: , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. Maria

  януари 27, 2010 at 5:02 pm

  Поздравления! Дано достигне до повече хора и да не могат повече да се възползват такива мошенници от отчаянието на хората болни от рак и техните близки!

   
 2. V.

  януари 28, 2010 at 5:16 pm

  Браво!

  Пускам линк към поста ти насам натам, да го видят повече хора.

   
 3. midnight

  януари 28, 2010 at 8:12 pm

  за съжаление, поради мащабната кампания за лекарството (абсолютно неподкрепена от каквито и да било доказателства за това, че то работи), постове, подобни на твоя, въпреки задълбочеността си, естествено ще се приемат като злобна критика.
  и, честно казано, наистина ми емалко странно защо все още никой не го е подвел под отговорност този човек.

   
 4. t

  януари 29, 2010 at 1:59 pm

  Това е чиста проба скам, който явно се върти от 60те години насам. Ето и линк към по-достоверно изглеждащо проучване на тема Антималигноцит:
  http://www.cancertreatmentwatch.org/reports/antimalignocyt.shtml

   
 5. Още за Антималигноцита « Пи-пи-пиленцееее

  януари 30, 2010 at 5:35 am

  [...] Здравей, нищо неподозиращ читателю, « Незнание, което УБИВА (измамата “Антималигноцит”... [...]

   
 6. Пи-пи-пиленцееее » Blog Archive » Дайте ми килце „наука“, моля!

  май 8, 2010 at 11:46 pm

  [...] Може би ако не го правеха нямаше да има толкова здравни измами. Или пристрастени към хазарта2. Може би щяха да [...]

   
 7. Петър

  август 13, 2010 at 3:03 pm

  Интересно! Ще трябва да попитам баба ми, дали има достоверни медицински изследвания за бабиния илач с който си лекувам от години бронхитите...

   
 8. Йордан

  септември 15, 2010 at 3:31 pm

  Браво Петко,хубаво го каза и на място.Всичко се е юрнало да търси доказателства.Вместо да подкрепим българското ние го плюем и отхвърляме,е нали друг го е измислил не сме ние,тук му е мястото да кажа за зависта.Аман от знаещи и разбиращи дето не знаят да си вържат обувките сами но да дават акъл са първи.Аз не зная билка да има странично действие,и тези "корифей"като пишат нещо да се замислят малко дали са в час или не.И тоя умник дето е писал тази статия първо да каже за себе си кой е щое какво е направил.

   
 9. Стефан

  септември 17, 2011 at 3:55 am

  Как не ви е срам бе драскачи. Как може ние българите да сме толкова злобна нация ??? Аз лично познавам човек излекуван с лекарството АНТИМАЛИГНОЦИТ. Ако не беше започнал да го ползва, преди 5 години, когато го изписаха, за да си умре вкъщи, вече отдавна да е починал. А той живее и пее, благодарение на това лекарство. Злобни хора сме българите, затова сме на това дередже.

   
 10. pi314

  септември 17, 2011 at 9:56 am

  Това че сме злобна нация означава ли, че трябва да оставяме измамниците да крадат от умиращи хора? Срам ме е, че в 21 век има хора, които не осъзнават елементарна измама, но поне се опитвам да правя нещо по въпроса.

  Освен това Антималигноцита НЕ Е ЛЕКАРСТВО! За да може нещо да се нарича лекарство трябва на първо място да се установи, че лекува, а такива доказателства няма.

   
 11. Стефан

  септември 30, 2011 at 1:29 am

  Обръщам се към пи3.14 - Не се разбира от кръщелното ви мъж ли сте или жена, но най-вероятно сте хермафродит - като съзнание имам предвид. Това, че сме в 21 век, не означава, че няма аборигени, но не като племенна принадлежност, а като начин на мислене. Ти си един типичен пример за такъв. Ти му казваш, че лично познавам излекуван човек, то ти разправя врели , не кипели. Не лекува, та не лекува. В момента не те убеждавам, просто констатирам какви кратунковци има в България. Да, злобни сме, но ти си типичния представител на тази част, докато аз съм в другата. Ти си точно това, което се вижда на снимката - нито си котка, ни си мишка, ни си заек.
  И, ти не знаеш какво си ...

   
 12. pi314

  септември 30, 2011 at 10:53 am

  Драги Стефане,

  Множественото число на "анекдот" не е "данни". Това, че ти твърдиш, че познаваш някой, който твърди, че антималигноцита го е излекувал не се класира дори за бирена вечеринка, камо ли за клинично изследване.

  Тук намесваш твоето мнение за мнението на друг човек, който обаче може да предложи само времевата връзка - имах рак, пих антималигноцит, след известно време нямах рак. Дори да предположим, че човекът не е бил лекуван с истинско лекарство (което вероятно е било правено), то остава значителният процент изчезващи от самосебе си ракови образувания.

  Не твърдя, че имам преки доказателства, че лекарството не работи. Но тежестта за доказателствата не е върху мен, не аз продавам отрова за 5-6 хиляди евро и не аз твърдя, че лекува рак.

  Животното на картинката е заек, който се казваше Кери.

   
 13. Гошето

  ноември 22, 2011 at 6:00 pm

  Pi: не аз продавам отрова за 5-6 хиляди евро и не аз твърдя, че лекува рак.

  Както казва една народна мъдрост Everything is worth what the purchaser will pay for it. Tова разбира се е валидно, ако вярваш в свободния пазар, където потребителите решават кое колко струва на база задоволството си от продукта.

  Защо за една стока, особено когато е от критична важност, се искат научни експерименти, а за други, където боклуци са допустими, решава пазара? А ако пазара е толкоз компетентен, далновиден и непогрешим, що да го не натоварим и с таз дреболия? Експерименти му се прищяли, още малко ще пожелаеш да се предлага само най-доброто решение във всяка сфера, както в ереста на Цайтгайст. Осъзнай се докат можеш.

   
 14. pi314

  ноември 22, 2011 at 6:46 pm

  @Гошето, както правото на свободно изразяване е естествено ограничено да не е позволено да викаш ПОЖАР или да натискаш противопожарната аларма в театъра когато няма пожар, така и правото да се продава един продукт е естествено ограничено от това рекламата му да не е лъжа.

  Забележи, че никъде не пиша "най-доброто решение" или някаква подобна глупост. Не ми пука дали е най-доброто лекарство или примерно на 1% от хората е помогнал, ВЪПРОСЪТ Е ТОВА ДА БЪДЕ ДО-КА-ЗА-НО!

   
 15. Гошето

  ноември 22, 2011 at 7:51 pm

  И аз искам да ми е доказано качеството на продуктите, които купувам, ама йок.

   
 16. pi314

  ноември 23, 2011 at 10:07 am

  Ти луд ли си или на луд се правиш? Аз ти говоря за това продуктите да правят това, което се обещава че правят, ти ми обясняваш че искаш да правят това, което ти искаш.

   
 17. Гошето

  ноември 23, 2011 at 10:44 am

  Ама и аз, искам да ми раснат криле като пийна Редбул и да се придвижвам до работа в полет. И впряг от елени да ми доставя кока-колата по Коледа. И да вися с обувки лепнати на тавана с яко лепило...A da, и Булдозерсаките ми обувки да ринат земята оттук до обед (ако използвам предполагаемата мъдра мисъл на български старшинка). Ти нали не смяташ, че тези характеристики са за заблуда на клиента? Или керамичната ми печка да не се разпада аха като й изтече гааранцията, че и резервни части да няма (приликата с действителни събития е нарочна и неслучайна).

   
 18. kk

  ноември 25, 2011 at 4:53 pm

  Препаратът СН 23 е нетоксичен, действуващ селективно върху туморните клетки противораков препарат, който може да се прилага при всички форми и стадии на злокачествени туморни и системни заболявания с изгледи за подобряване на резултатите от лечението.

  д-р Йозеф Иселс, управител на Рингберг-Клиник Роттах-Егерн, 30. ноември 1967 г.

  След дългогодишните опити с животни и след първите лични опити с болни от рак хора, както и на базата на натрупания начален клиничен опит препаратът СН 23 дава – по мое мнение – много големи надежди !

  Доклад на д-р Ерих Бергер д.м.н. на Конгрес на Международно медицинско дружество за заболявания на кръвта и туморни заболявания 8 Мюнхен 19, Нюмфенбургерщрасе 191

  Разработеният от г-н Христов медикамент СН 23 оказва ясно изразено некотизиращо действие върху малигнени тумори както при карциноми, така и при саркоми, без да уврежда кръвната картина, паренхиматозните органи и ретикулоендотелиалната система.

  Доклад на д-р ЕРИХ БЕРГЕР на 12. юни 1965 година пред Медицинско научно дружество за Кернтен и Източен Тирол в Областна болница КЛАГЕНФУРТ

  По време на клиничния работен период беше събран ценен опит както за производството на СН 23, така и за клиничното приложение на препарата. На базата на досегашните наблюдения, от които по-горе беше описана само една част, може да се заключи, че при наличие на достатъчно количество и стандартизиран СН 23 – при строг клиничен контрол и прилагане на всички хирургични възможности – би могло да се постигне решителен напредък в лечението на злокачествени заболявания.

  ХИРУРГИЧНА УНИВЕРСИТЕТСКА КЛИНИКА ГРАЦ Директор: проф. д-р Ф. Шпат Грац, 6. май 1967 год.

  В заключение може да се каже, че препаратът има клинично еднозначно благоприятно действие върху малигнени заболявания. За съжаление, не можа да бъде достигната исканата от производителите терапевтична обща доза от 300 мл, тъй като провеждането на интравенозната терапия след няколко инжекции или инфузии ставаше невъзможно поради силното увреждане на вените. Заключения относно отделните области на индикация са възможни едва след допълнително изпитване на повече болни; за тази цел обаче трябва да се подобри венозната поносимост.

  ХАНУШ – БОЛНИЦА на Виенска окръжна болница за работници и служители Виена ХІV, Хайнрих Колин Щрасе 30 Медицинско отделение проф. д-р Ханс Флайшхакер Виена 24.3.1964 г.

  С изключение на 4 много тежко болни нито един от лекуваните пациенти не се нуждае от наркотик. В историята на медицината до сега не е имало никога толкова добър цитостатик.

  д-р Т. Фелдвег, д.м.н Частна клиника за болести на обмяната, проктология и херниология

  В заключение може да се констатира следното:
  СН 23 е специфично противотуморно средство, което благодарение на специалните си качества, е в състояние да подобри шансовете за излекуване на нелечимо болни пациенти.

  Клинично изпробване на “СН 23” СЕЛЕКТИВНО ДЕЙСТВУВАЩ МАЛИГНО-СТАТИК С РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД от Йозеф Иселс

   
 19. борис

  ноември 25, 2011 at 4:59 pm

  Тук се пишат неща от някой хора, без да са запознати с истината. Естествено, че е доказано, има доста инфо за това, първо четете, информирайте се и тогава пишете. Аз не мисля, че една "измама" както го наричате лекарството може толкова дълго да се вихри, отдавна да са направили каквотто трябва за да дпре. По-скоро чакат г-н Христов да си отиде, тогава и проблема си отива.Аз също имам позната, която е излекувана с лекарството, а лекарите отписаха преди 3г. с прогнози 3-6мес. живот.Вместо като българи да видим какво можем да направим, да го подкрепим ние само се чудим как да навредим. Утре може и на мен и на вас да потрябва, какво ще правим тогава, МИСЛЕТЕ!

   
 20. pi314

  ноември 25, 2011 at 5:22 pm

  @борис, "надежда" и "обещава" не са точно думите, с които някой описва факти. Всъщност цитираното от теб не са факти, а до болка познатите мъгляви твърдения на измамниците.

  Понеже ти явно не си чел статията, ще повторя че "доказателства" означава клинични изследвания и публикации в медицински журнали, а не неизвестни твърдения на лекари.

  Радвам се че твоята позната е оживяла (вероятно се казва vanessa и е на 42 години), но почти сигурно не е излекувана от лекарството.

  Аз като човек (не българин, понеже българин вече стана мръсна дума) много бих се радвал на всяко лекарство, и точно за това мисля - да предпазя болните и изтрещелите им роднини от измамници като гореспоменатия господин...

   
 21. борис

  ноември 25, 2011 at 5:41 pm

  И ако моята позната беше повярвала на такива като вас, дАЛИ ЩЕШЕ ДНЕС ДА Е ЖИВА. От какво щяхте да я предпазите- ОТ ЖИВОТА? Не е прилагала никакво друго лечение, ПРОСТО лекарите Я ПРАТИХА В КЪЩИ и близките -"изтрещелите им роднини"направиха и невъзможното за да намерят лекарството и днес е жива. Преди да вземат решение се видяха с други излекувани, това е от мен. А на лекарите прилагали лекарството, които дават становеще в горния пост, ВИЕ НАРИЧАТЕ ИЗМАМНИЦИ, нямам думи..

   
 22. борис

  ноември 25, 2011 at 5:50 pm

  http://www.antimalignocyt.com/podr.html?id=36

  Ето тук намерих инфо от специалист, по което се вижда, че познава добре ДОКУМЕНТАЦИЯТА на лекарството, за разлика от вас. Нито я познавате, нито имате личен опит с него, за да пишете, но го правите, незнаино защо. Със сигурност не помагате на болните.

   
 23. pi314

  ноември 25, 2011 at 7:04 pm

  "И ако моята позната беше повярвала на такива като вас, дАЛИ ЩЕШЕ ДНЕС ДА Е ЖИВА."
  Да. И с поне десетина хиляди лева по-богата.

  Сайт, уау ... е сега вече ти повярвах. Не е като да може всеки измамник да си направи сайт и да обяви пикнята за лекарство против рак ...

  В тоя сайт нищо не пише, освен спекулации и се приписват мнения на някакви доктори. Стига с празни приказки, покажи ми публикации и документи! Статистика - колко са поели субстанцията, колко - плацебо, процент оживяли месец, година, три, пет ... абе клинични изследвания му се вика.

   
 24. борис

  ноември 25, 2011 at 7:36 pm

  ..."абе клинични изследвания му се вика."
  Точно затова ви дадох линк на становището на доц. Пейчев, който познава клиничната документация, за което вие твърдите, че няма клинични изпитания, а доцента казва, че има. Спаред мен, не е "някакви доктори" а е ДОЦЕНТ.
  Вие видяхте ли документацията, познавате ли го от личен опит, за да пишеш небивалици? А дали щеше да е жива- Не,
  Нямаше да е жива, защото беше с рак на стомаха и метастази, днес е и здрава и богата-здравето е богатство, а тя се занимава с бизнес, та и в прекия и в преносен смисъл е БОГАТА.

   
 25. pi314

  ноември 25, 2011 at 7:52 pm

  Не е моя работа да доказвам каквото и да е било, понеже не аз твърдя че лекарството действа.

  Обаче мога да ти кажа как би се държал нормален и състрадателен човек, който е открил лекарство против болест - ще направи клинични изследвания, ще го тества и ще го регистрира, за да спаси животи. За да го има във всяка аптека, за да може всеки лекар да му го препоръча и евентуално да се излекува.

  А един измамник би тръгнал да го продава под сурдинка, на избрани балъци, да развява мнения как някакви хора му били казали че видиш ли, действа, и да се пъчи как медицинския естаблишмънт го задушава и му пречи. И да разказват измислени истории за хора, които са се излекували от това лекарство. И да пуска ботове из нета да досаждат на хората с легитимна критика към действията му.

  Сам избери в коя група е г-на.

   
 26. борис

  ноември 25, 2011 at 7:58 pm

  Вие май не схващате за какво става въпрос. Доцента пише, че има кл. документация над 1000стр.-

   
 27. pi314

  ноември 25, 2011 at 8:50 pm

  Аз пък пиша, че понеже всеки може да лъже като разпран, ако не доказва твърденията си, че докато тази документация не:
  -------------------------
  1. стане публична
  или
  2. се трансформира в клинично изследване
  или
  3. се напише статия в peer-reviewed журнал (сиреч списван от хора, които разбират от медицина и биха проверили достоверността на твърденията)
  или
  4. в независима медицинска лаборатория се възпроизведат резултатите
  ------------------------
  то доцент, президент или космонавт е без значение за достоверността за твърдението.

   
 28. борис

  ноември 25, 2011 at 9:39 pm

  Ами това твърдение е на база кл. документация,която познава и кл. изпитания са правени от специалисти- май не разбирате български.

  +....начален клиничен опит препаратът СН 23 дава – по мое мнение – много големи надежди !

  Доклад на д-р Ерих Бергер д.м.н. на Конгрес на Международно медицинско дружество за заболявания на кръвта и туморни заболявания 8 Мюнхен 19, Нюмфенбургерщрасе 191"..ПРОЧЕТЕТЕ ПАК ТОЗИ ПОСТ, /вижда се доклада къде е изнесен / който е по-горе, ТАМ Е ЦИТИРАНО КЪДЕ И КОГА..както и кой други специалиссти са го прилагали.

  Вие служите на някоя фар. фирма като гледам..

   
 29. pi314

  ноември 26, 2011 at 9:13 am

  Вашите цитати доказват, че г-н Христов твърди, че д-р Ерих Бергер твърди, че начален клиничен опит е дал надежда че препарата му може да се използва за лечение на рак.

  Първо, г-н Христов може да лъже за мнението на г-н Бергер. Второ, г-н Бергер може да лъже че е правил начален клиничен опит. Трето г-н Бергер може наистина да е провел начален клиничен опит, но препарата да се е оказал неефективен и/или отровен след пълни тестове с контролни групи.

  Не прави чест на г-н Христов че крие статиите и данните си. Аз може да не съм доктор, но съм статистик и мога да анализирам дали данните му наистина влекат заключението, което той твърди. Някой медик може да анализира методологията и така нататък, за да се убедим че действа.

  Обаче няма данни, няма статии, само голи твърдения на г-н Христов. Крайно неморална позиция, достойна за шарлатанин.

   
 30. борис

  ноември 26, 2011 at 11:10 am

  ...като чета доклада е на Бергер,не на Христов, а прочетете освен Бергер, кои лекари и къде още е прилагано. Не четете избирателно, а всичко от поста по-горе.

  < редактирано: още копи-пейст от сайта на Христов >

   
 31. pi314

  ноември 28, 2011 at 7:54 am

  Бла-бла-бла, стига копи-пейст.

  Обясних ти защо тези цитати не са доказателство, ако нямаш нещо смислено няма какво да дискутираме.

   
 32. катя

  декември 6, 2011 at 11:10 am

  Като гледам пи314 е блокерал всички инакомислещи тук и е ясно, че не желае да се изнасят материали за ефективността на Антималигноцит. Дали не го бърка нещо??? най-вероянтно.

  Не един а десетки независими лекари в болнични заведения, както и няколко института по токсикология доказват, както за лечебните качества, така и факта, че е нетоксично. Бергер е един от всичките.

   
 33. катя

  декември 6, 2011 at 11:49 am

  ????

   
 34. severna

  март 31, 2012 at 10:08 pm

  До pi314...Съжалявам за грозната квалификация, която ще ти дам, но...отчайващо тъпо парче си! За момент дали имаш способността да се замислиш и да се запиташ...Ако наистина има мед.доклади и доказателства за хора, на които Антималигноцит е помогнал, защо и кой няма интерес това лекарство да бъде регистрирано?
  Егати и галоша злобен си...

   
 35. pi314

  април 2, 2012 at 12:25 pm

  @severna, разбира се че си задавам въпросът кой има интерес това "лекарство" да не бъде регистрирано, и отговорът е - измамниците, които лъжат като го представят за такова.

  Иначе не само съм тъп, ами и грозен.

   
 36. Жилов

  май 1, 2012 at 8:33 pm

  Хора като severna биха повярвали повече на истории и затова могат да потърсят "антималингоцит измама" или нещо подобно в google - има доста форуми с истории на измамени хора, чиито близки, деца и родители са умрели в мъки, докато са приемали това "лекарство" (което не само че не помага, а и ги трови и влошава), вместо да търсят истинско лечение.

  Във Facebook също имаше група на измамени хора, загубили свои близки, но тя вече е закрита, мисля, че само в кеша на Google са запазени историите.

   
 37. RACHO

  юни 6, 2012 at 11:57 pm

  iskam da kaja na tozi deto napisa ststiata 4e ima ad i toi e realen kato samia nego.i kakto toi i vsi4ki hora koito ne se pokaiat ot grehovete si 6te goriat ve4no v ada.ISUS HRISTOS idva pokaite se zada badete spaseni.

   
 38. Светослав

  май 3, 2013 at 6:48 pm

  Съжалявам, че се зачетох в писанията ти и сега мисля да ти обясня защо! въпреки че "за разлика от повечето хора следиш какво се случва на световната сцена" трябва да ти кажа че си страшно неориентиран. радвам се, че след непрекъснатото следене на случките на световната сцена си стигнал до гениалния извод, че "разработката на лекарство против рак е сложна процедура", но крайно се надявам да не си добил тази така широка представа от чудесно разясненото естество на рака представено в онези картинки. Както и да е от тук вече може да видим и ние да си направим изводите за твоето обосновано решение че на "г-н Христов не му е чиста работата". Няма да продължавам да коментирам мнението ти защото то в самото начало се гради върху набързо взети решения и изводи базиращите на огромна дупка от незнания. няма нищо лошо да не знаеш, но да си мислиш че знаеш и да пишеш някакви мненийца в нета без да осъзнаваш възможните последици от това, е тъпо. не знам какви "проверки" си направил по темата и колко си запознат с експерименталния период на една активна субстация или като цяло с медицината, но има хора които учат по 11 години в мед. вузове и не могат да си позволят толкова смели изказвания като твоите. Учи си магистратурата по вероятности и статистика и се стреми да не бъркаш в чуждите паници. не ни говори за шансове и проценти когато става въпрос за 67-ма година, за 1300 пациенти, над 200 вида различни тумори и повече от 1 пациенти, на които е помогнало това лекарство. А бтв запознат ли си с плацебо групи, с случаи на хора които се лекуват само с положително мислене и т.н. .. те къде влизат в твоите изчисления? не от всяко нещо което видиш в светия фейсбук трябва да разсъждаваш на глас! ако си сам в стаята си давай, мисли, обичаш да критикуваш, да разсъждаваш, видяхме го, но прави го над казуси от които имаш представа. Имай предвид че това го четат не само хора, но и пациенти. Пациенти които както теб не са наясно с фармакология, токсикология, онкология и доста други дисциплини през които ти мина, откри топлата вода, рече и отсече. Мисли!

   
 39. Гост

  септември 23, 2015 at 2:16 am

  И моите 5 стотинки по темата.

  Понеже това се дъвче и предъвква от 2010-та, но гледам, че баламурниците все още с лопата да ги ринеш, нека и аз да разясня няколко неща. Също така една изключително сериозна забележка към повечето от коментиращите - като сте прочели нещо, публикувайте линковете. Номерата стил "ЕЖК (една жена каза) или "аз познавам един, който се излекува", не вървят. Линковете трябва да са сравнително авторитетни - медицински списания, изследвания на здравни служби на конкретни държави и т.н. Уикипедия също става, като трябва да се има предвид сравнително ниското й ниво (но тя поне предлага препратки и още материал за четене):

  Виждам, че трябва и малко обяснение - какво накратко представлява ракът, защото почти винаги в нета ще прочетете неща като "най-страшната диагноза" и тем подобни. А между другото при правилна профилактика голяма част от туморите се лекуват и то успешно. Да, останалите не се лекуват изобщо и тогава борбата е за всеки оставащ ден на пациента.

  И така - какво е това - рак? Защо е толкова страшно и защо толкова трудно се лекува?

  Клетките на човешкото тяло са смъртни. Те имат определен живот, след който умират и на тяхно място се появяват нови. Но понякога, много рядко, някоя клетка мутира по по такъв начин, че става безсмъртна. И продължава да се дели. Това е началото на образуването на тумор. Имунната система улавя част от тези клетки и успява да ги убие, но малка част остават неоткрити. Ако раковата клетка се остави да расте необезпокоявана, тя скоро ще образува тумор. Той може да бъде открит по време на редовни медицински прегледи (които никой в БГ не си прави) или със специални изследвания за туморни маркери, които са доста скъпи и не се покриват от касата, ако искате да си направите изследването по желание. Дотук пациентът може да не усеща нищо - нито болка, нито неразположение.

  След което туморът продължава да се разраства. Ако това бяха нормални клетки, те рано или късно щяха да умрат, но те не са - те са безсмъртни. Нещо повече, при някои видове рак може да се откъснат част от клетките, да се разнесат с кръвта и да спрат в някоя друга част на тялото, където да продължат да се размножават. Това са метастазите - чужда тъкан там, където не трябва да я има. Например ракът на гърдата може да се спре в костите и там да се развие мастна тъкан (имало е случаи на здрави хора, които си чупят крайник от лек удар и се оказва, че имат рак с метастази). Линк с отвратителни картинки можете да намерите тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Metastasis
  Стигне ли се до метастази, положението обикновено е много тежко и неспасяемо - дори да се знае къде е основният тумор, сега трябва да се намерят всички нови туморчета и да се премахнат.

  Въпреки това положението не е безнадеждно - голяма част от туморите са доброкачествени (тоест не създават метастази, поддават се на лечение и не оставят трайни последствия за организма). Част от туморите се развиват бавно, в продължение на години, и има голям шанс да бъдат диагностицирани по време на редовните процедури за профилактика и успешно лекувани след това (въпрос към жените - колко от вас са се възползвали от безплатния годишен преглед при мамолог за рак на гърдата и колко от безплатния преглед при гинеколог за цитонамазка за рак на матката?)

  За съжаление голяма част от хората просто като чуят диагнозата "рак" се паникьосват повече отколкото трябва, което допълнително усложнява лечението и води до влошаване на ситуацията.

  Част от туморите са злокачествени - въпреки лечението се появяват се, правят разсейки изобщо борбата е трудна и не винаги успешна. Въпреки това си спомнете Стив Джобс - ракът му на панкреаса е диагностициран 2003-та, а той доживя до 2011-та.

  Защо ракът се лекува толкова трудно:

  Това е тъкан от тялото, която генетично е почти същата като останалата и унищожавайки раковите клетки винаги се унищожава и част от здравите клетки. За момента има три вида лечение:

  1. Хирургично - намираме тумора и го изрязваме. Работи много добре за доброкачествените тумори. Не толкова добре за злокачествените (но дава още няколко месеца, а понякога и години на пациента).

  2. Химиотерапия - има вещества, които успяват по някакъв начин да въздействат на раковите клетки. За съжаление действат по почти същия начин и на нормалните клетки. Химиотерапията си е чиста отрова, но щом се е стигнало дотам, трябва да се изпълни пълен курс. За да разберете за какво става въпрос - първото вещество, използвано за химиотерапия е бойно отровно вещество от Първата световна война (химиотерапевтичният му ефект е открит през Втората световна война): https://en.wikipedia.org/wiki/Nitrogen_mustard
  Борбата на съвременната наука е да открива вещества, които намират точно раковите клетки и унищожават само тях (както се твърди, че действа въпросното лекарство "антималигноцит").

  3. Лъчетерапия - тук нещата са като при хирургията, но без нож - известно е, че рентгеновите лъчи, бета лъчите и другите твърди излъчвания (например лъч протони) убиват тъканите на тялото. Ако тези излъчвания се насочат към тумора и само към него (което е почти невъзможно) те рано или късно ще го убият. Лъчетерапията също е гадост. Неизбежна гадост. За да се постигне максимален ефект, трябва да се облъчва с максимална доза, като при това не трябва да се убие пациента. Правят се непрекъснато изследвания, за да се види расте или се смалява тумора и дали има метастази, за да се знае кои части на тялото да се облъчват. Независимо, че туморът е в тялото, облъчването на тъканите пред него не може да се избегне и затова се прилагат различни мерки това да се намали (облъчване с малки дози от различни посоки, като туморът е винаги в центъра, и т.н.).

  Стигне ли се до химио и лъчетерапия нещата обикновено са лоши, но дори и тогава има шанс за пълно излекуване и възможност пациентът да живее години след прекратяване на терапията.

  А сега конкретно за "българското чудо". Честно казано съвременното отношение към медицината (специално у нас) е на нивото презрение. Пациентите се доверяват на врачки, алтернативни лечители, хомеопатия (е тук вече си навлякох гнева), но не и на традиционната медицина. Да не говорим, че това се подклажда от многото хора с откровено липсващи лекарски умения, но с огромен талант за шарлатанствто, с титли като д.м.н (Доктор на Медицинските Науки - има един такъв цитиран в коментарите - ВНИМАНИЕ!!!! ТОВА НЕ Е ЛЕКАР, а бакалавър, който е защитил PhD на медицинска тематика!!!!! Тези хора обикновено не биват допускани да лекуват пациентите, а вместо това им се дава да правят проучвания, да събират статистика и т.н. Повтарям - ТОВА НЕ СА ЛЕКАРИ И НИКОГА НЕ СА БИЛИ!!!!)

  Заради такива (меко казано помияри) хората свикнаха, че медицината е едва ли не зло, че винаги са недолекувани и че разните гадове мачкат честните и безкористни изобретатели, за да задоволят алчността на фармацевтичните компании.

  И така, конкретно за антималигноцит, за излекувалите се от него и за за ползите и вредите от лекарството:

  1. Ракът е една от малкото болести, за които има доказани медицински случаи на самоизлекували се пациенти: https://en.wikipedia.org/wiki/Spontaneous_remission
  Така че, ако искате да сте сигурни, че някое лекарство наистина е помогнало, то трябват тестове. Тестове и много тестове. С цитати стил ЕЖК не става. С цитати как имало много такива изследвания, без да са посочени линкове, пак не става. С цитати на вестникарски статии как някой си д.м.н. бил казал, пак не става. Журналистите ровиха доста и не намериха НИТО ЕДНО ПОТВЪРДЕНО изследване, че препаратът помага.

  2. Антималигноцит първоначално беше промотиран здраво във Facebook от дистрибутор на китайски медикаменти, който явно видя възможност за изкарване на някаква печалба и почна масово да рекламира продукта, че да иска и неговата регистрация. Нямам линк към групата, отдавна не е активна, но в интернет има достатъчно на брой критични публикации от това време, като тази: http://e-lect.net/?p=500

  3. Незнайно защо, никой не коментира това уникално изискване за препарата - "Сам по себе си лекът е 100% нетоксичен, като на практика единственият му проблем е, че не може да се комбинира с химио- и лъчетерапия.". Защо? Така нареченият създател явно не знае какво представляват нито химио, нито лъчетератпията. Ако трябва да сме точно - антималигноцит е чисто химиотерапевтично средство, защото намира туморните клетки и ги унищожава. Ок, нека да не става с друг вид химиотерапия. Но защо да не може да се комбинира с лъчетерапията? Авторът си трае и се крие зад някакви обяснения за имунната система. Хайде мерси.

  4. Документацията както и химичният състав не се публикуват. Защо? И то във век, където има единна международна база на химичните съединения, където всеки регистрира новооткрито вещество с цел да го патентова и да не му откраднат патента (не сте чували за IUPAC - търсете в нета)? Има само едно обяснение - препаратът вече е регистриран от някой друг (второто обяснение е, че просто господинът е некомпетентен, но това е друга работа).

  5. Добре, а дали случайно препаратът не е вреден? Никой не може да каже, защото няма изследване, което да се цитира. Или има (прословутите 1000 страници), но не искат да го цитират. Но едно е сигурно - спирането на химио и лъчетерапията, за да се лекуваш с неясен препарат, си е вредно за здравето откъдето и да го погледнеш.

  6. "Ей, всички търсят доказателства (коментар от форума)" - гледай сега - баба ти, ако не ти даде от илача си, ти що отидеш на доктор и ще вземеш нещо друго. Настинката се лекува. Някой форми на рак - не. Затова искаме доказателства, че действа, каквито май никой не дава.

  7. "Познавам човек, който се излекува" - е аз не познавам. И медицината не познава. Знаеш ли защо не познава - защото медицината вярва на тъпите хартийки, че човек Х е лекуван така и така с това и това. По същата логика мога да твърдя, че се е излекувал от това, че е бил на спокойствие и е пиел само изворна вода. Изобщо няма да коментирам повествователния стил с цитати "когато го изписаха, за да си умре вкъщи" - никой не хоспитализира болните от рак в България (освен за планова операция), ако не знаеш това. Пращат ги при семействата си, защото е по-малко травмиращо за болните, колкото и нехуманно да изглежда (или пък ако семейстовот има пари - пращат ги в хоспис). Може пък точно семейството да е помогнало да се самоизлекува от рак - както написах, има такива случаи.

  8. Критиката в коментар "кой си ти, че да си позволяваш да знаеш много" - ще ти отвърна с цитат - "никой няма патент върху рационалното мислене".

  9. И последно за гадните и алчни фармацевтични компании - ако този препарат показваше каквито и да е минимални заченки на активност срещу рака, то фармацевтичните компании щяха да се избият за него. Господинът щеше да е с няколко милиона по-богат, а лекарството щеше да се продава на баснословни цени (поне така действат компаниите. Или просто щяха да му го откраднат и пак да го продават на баснословни цени). В момента той е с няколко милиона по-беден и пробутва ампулите на частни лица под масата (всъщност от няколко години май вече и не пробутва). Защо?

  И последно - защо изобщо реших да пиша всичко това - защото темата антималигноцит продължава да се изтупва от прахта и периодично да се набутва в нета. И все още има поддръжници.

  Е, писва. Ама наистина.

   
 40. бате Бино

  юни 29, 2017 at 11:49 pm

  Към автора на статията:
  Не си оставил нито име , нито псевдоним, затова освен да се обърна към теб на "колега" ? Добре ли е ?
  Казваш, че се интересуваш от темата за рака, следиш "световната сцена" , говориш за "научни изследвания"..
  Тогава , искам да те помоля да ми покажеш ПОНЕ ЕДНО НАУЧНО изследване, което да удостоверява , че химиотерапията ЛЕКУВА рак! Тоест , че лекуваните ( с такава "терапия") онкоболни живеят повече от нелекуваните! Или от лекуваните с друго..Ако обичаш също - моля за научно изследване - колко от лекуваните болни са живи 10г след "лечението" ! Не ти се търси? потърси , сам ще се изненадаш, нали статийки пишеш на тази тема, значи би трябвало това да е важно за теб.