RSS
 

Лицемерието го правят само другите, ние просто сме гъвкави...

24 юли

Интересно впечатление правят първите ходове на Бойко Борисов в новия парламент.

Буквално докато тестото още се пече и депутатите не могат да си намерят местата в парламента (бидейки млади и зелени повечето), народното събрание излезе с няколко преди всичко процедурни решения - едното от тях е, че "сътрудници на бившата Държавна сигурност няма да бъдат членове на някои от парламентарните комисии". Това са Комисията по национална сигурност, Комисията по външна политика и отбрана, Комисията за контрол на ДАНС и Комисия по европейските въпроси и контрол на еврофондовете.

Което не попречи на ББ да вземе в кабинета си за министър Божидар Димитров, за който документално е изнесена и публично оповестена кариерата му на сътрудник на въпросната Държавна сигурност.

Доколко кариера на сътрудник на в Държавна сигурност преди 20 години може и трябва да бъде критерий за възможен конфликт на интереси е спорен въпрос. Може би в комисията по външна политика и отбрана щеше да е добре да има хора с опит в тази дейност? Може би е важно ДАНС да не дава вътрешна информация на дори бивши сътрудници на дискредитирана структура като ДС? Вероятно на ЕС му е през членската вноска кой в България ще се занимава с контрола на еврофондовете при положение че такъв се установи в крайна сметка? Кой знае.

Но съчетаването на тези два факта още през първата седмица г-н Борисов недвусмислено показа че е много гъвкав!

 

Tags: , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. Дели

  юли 24, 2009 at 4:44 pm

  Въобще, колеги, тези недоразумения са резултат от едно решение на конституционния съд на република България. Кое е това решение ще попитате, прочетете повече за управлението на Иван Костов и ще видите кои текстове от закона за досиетата, който Костов направи, бяха отменени!

   
 2. pi314

  юли 24, 2009 at 8:48 pm

  Имаш ли някакъв линк към тези закони? Нямам идея как да намеря предварителния текст който е отменен...

   
 3. Дели

  юли 25, 2009 at 1:34 am

  това е линк за закона:

  http://infocenter.bnt.bg/content/view/full/866

  това е линк за решението на КС:

  http://www.segabg.com/online/article.asp?sid=2001053100010020007

   
 4. Дели

  юли 25, 2009 at 1:39 am

  http://www.bghelsinki.org/index.php?module=news&lg=bg&id=2433

  Виж този линк, много интересен закон е направил г-н Костов.

   
 5. Дели

  юли 25, 2009 at 1:40 am

  По-нататък, НДСВ направи нов закон, който реабилитира.....

   
 6. pi314

  юли 29, 2009 at 12:17 pm

  Още не разбирам какво общо има Костов с бакиите на Борисов, и какво е отменено в закона.