RSS
 

Предимството да си тъп е, че лесно поддържаш илюзията, че не си

19 Ное.

Една история във вицове - така де, като не може да си го кажем, поне да се похилим.

Простия работник завършил вечерно училище получава повече от завършилия с висше образование. Вечерно училище "другарката" (за по-младите-госпожата) пише на дъската задача, от задният ред на аудиторията се чува глас:
- Другарко , объркали сте условието на задачата и така поставено задачата е нерешима!
Един от предните редици се обръща и казва
- А трай си бе, само ти ли си мислиш ,че си вишист!?

Имаше едно време един селянин от Правец, който по стечение на повсеместното стремление към посредствеността бе застанал на върхът на държавата ни. Мине-немине време и развеселяваше нашите родители с неизброимите си лафове, които ръсеше волю-неволю поради гореспоменатата си посредственост.

Тази година завод за полупроводници - догодина за цели!

Това, което обикновено забравяме е, че точно 20 години след осъзнаването докъде води посредствеността в управлението, 40% от нас избраха да ни управлява неговият бодигард.1

За 20 години преход много некадърни управляващи се изредиха, и бая крадливци отгоре, но такива лицемерни популисти нямаше.

Истината и фактите не подлежи на гласуване, така де, ако не си г-н Борисов:

"Министър Цветанов беше поставен под изключителен натиск, и то крайно несправедлив. Той ще бъде вътрешен министър. Не мога да разбера как хора само с един-два процента рейтинг дават оценка на хора с по 50-60%. Крайно време е да престанат", заяви Борисов.

Ама разбира се, РЕЙТИНГЪТ определя истинността на оценките. Примерно аз като прост магистър по теория на вероятностите мога да си мисля, че централната гранична теорема е вярна, но тъй като я имам я нямам 0.001% одобрение, ако Бойко от висотата на 27-те си процента всенародна любов каже че не е вярна, то тя НЕ Е ВЯРНА!

После се учудваме, че не го ебе за обраованието, БАН, здравеопазването и пенсионерите2, и че харчи пари за музеи, спортни зали, и 2000 годишни трупове от религиозна значимост.

Честността на управниците е химера. Такива няма. Но кадърността не е, както г-н Борисов умело демонстрира, па и с обратен знак.

Гласувайте за който си искате, вие ще си носите последствията!

 1. А като всички знаем, номенклатурата използваше за охраната на собствения си живот точно децата на дисидентите и най-мразещите и отричащите я хора ... А жалкото е, че 40% от българите предното не осъзнават сарказмът, дори като ги прасне по челото... []
 2. Без точковата система ще се е*е майката на 10% от пенсионерите, гледайте к'во става догодина... []
 

Tags:

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. зоро

  декември 7, 2010 at 9:26 pm

  Изглежда си толкоз прост, че не хващаш брилянтния хумор в приказката за полупроводниците и ти се струва, че е казана щото Живков е прост...
  Не бате, ти си прост

   
 2. pi314

  декември 15, 2010 at 10:18 pm

  Без съмнение :). Би ли бил така добър да обясниш на простолюдието какво е искал да каже г-н Живков?