RSS
 

Тея със сигурност се матайпят?!

04 май

От няколко дена в медиите се тиражира новината, че Цветан Цветанов ще е кандидата на ГЕРБ за президент на България.

МОЛЯ?!

Човекът, който ни защитаваше правото да протестираме, но само от 6 до 22 часа и на почтително растояние от него? (в последствие президента се намеси и след няколко протеста го отмениха)

Човекът, който прокара Закона за Електронното Следене, за да ни спаси от моралното разлагане на онлайн порното?

Човекът, който в момента прави извънредни съдилища за организирана саморазправа с определени хора, докато ние простите граждани чакаме с години дори най-елементарните дела?

Не, че Румен Петков беше цвете за мирисане, напротив - имаше  същите малоумни идеи, но имахме щастието по негово време някой да му налива акъл и по едно време му отрязаха квитанцията. А бихте ли избрали НЕГО за президент?

Създаването на извънреден съд е най-голямата глупост измисляна от много време, и то по няколко причини. Първо, нов бардак със стари к*рви не се прави. Второ, хубаво е да гониш "ефективност", без съмнение, но десетки хиляди граждански дела висят в неефективната съдебна система - а за тях бързо правосъдие няма ли? И трето, такива трибунали ни поставят наравно с развити демокрации като Филипините, Индонезия, Конго и Сиера Леоне.

Развитие в кариерата...

Всичко това заради борбата с комунистите и организираната престъпност? Хахахаха, изумявам се на наивността на доста хора. Как може изобщо някой да вярва, че ББ е борец против комунизма! Че той е бил личен бодигард на Тодор Живков! Абсолютно всеки успешен диктатор в историята на човечеството се е обграждал само с отрочетата на най-близките си семейства, от инстинкт за самосъхранение. Нашия така изкара отгоре 40 години!

А да се твърди, че громи организираната престъпност е просто смешно на фона на факта кой го спонсорира и никак не помагат каузата му  няколкото гръмки PR акции, завършили с по 1-2 трайно арестувани...

Но не съм наистина учуден. Каквото сами си направим никой не може да ни го направи. Така е като избираме милиционери да ни управляват.

 

Tags: , , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. Светослав Бацоев

  май 14, 2010 at 5:22 pm

  Ем то само такива се кандидатират - за кого да гласуваме. Аз лично предпочитам Цветанов пред Първанов ако трябва да избирам м/у тях двамата.

   
 2. pi314

  май 15, 2010 at 6:23 pm

  Уви, факт е че когато дойде до избор на висши политици изборът винаги е между двама хитреци. Аз разбирам и защо рейтинга на Цветанов е толкова висок - хората очакват действия срещу организираната престъпност, макар че явно на радара им се регистрира и театърът, който разиграва подопечното му министерство.

  Само че като дойде до фигурата "Президент" трябва много добре да се замислим доколко личните виждания на кандидата се вписват с нашите. Затова анализирам действията му през тази призма - той може да е добро ченге, но ченгетата имат една работа - да гонят престъпници - и съответно поставени в непривични условия - начело на държавата - започват да си мислят, че тяхната работа е да гонят бандити, вместо да защитават гражданските ни свободи.

  Конкретно, ако той беше президент, вече нямаше да можем да протестираме пред парламента, най лесно подкупния орган - полицията - щеше да ни следи безконтролно, а в момента по негова инициатива сме на път позволим на МВР да избира и съдиите - така в един орган идва властта за безконтролно следене, преследване и вкарване в затвора.

  Не знам доколко не харесваш съответния алтернативен кандидат, но те съветвам добре да прецениш в какво се набъркваш със който кандидат избереш.