RSS
 

Спрете да спекулирате за смисъл в думите на премиера!

17 апр.

Творческото ръководство на МВР в камерен състав

Българският народ е адски издръжливо животно. Оцелял е 200 години византийско робство, 500 години турско робство, няколко години фашизъм, десетилетия комунизъм, СДС, БСП, пак СДС, царя, та и пак БСП. И това са  били сравнително спокойните времена!

Може би това е причината да се прехласваме по лидери-мачовци и да позволяваме да ни пробутват зашити не с бели, ами с ярко светещи конци, истории. Като например как не може да се разкрие съдържанието на анекси към  бандитски договори за 2 млрд лв, понеже са тайни по времето на разследването! Може така дори бандитите да затруднят с разбирането какво пише в тях - а вие представяте ли си кошмарното ходене чак до офиса в тези задръствания?!

Или може би просто управляващите мислят за нас. Не искат да ни затормозяват с такива дреболии като факти - казват ни най-важното: Станишев - лош, Доган - лош, магистралните бандити свалят БВП-то.

Въпреки, че иронията е най-низшата форма остроумие1, на мен ми харесва да я използвам заедно с близката си дружка сарказмът. И двете са доста полезни - хем за прокарване на идеите през някои по-твърди глави, хем позволяват меко излизане от спора за губещата страна.  Тези статии са особено любопитни екземпляри.

При все това много трябва да се внимава в употребата им, тъй като хора страдащи от деменция, умствени поражения или аутизъм имат трудности с възприемането на ирония и сарказъм. Злобен коментар би бил въпросът в коя ли точно категория попадат днешните ни управляващи, след като премиерът и целия му PR екип не прозряха поредната ебавка с техни изказвания.

Но, разбира се, не ги съдете твърде строго. Явно е, че в оригиналната статия авторът всячески се стреми да заблуди читателите си, че разказва новина, а не художествена измислица. Единствено най-ситните детайли издават шегаджийският характер - като например изписаното отдясно, на синята страница с червени букви:

"Всичко написано на тази страница е художествена измислица"

липсата на посочени дати, места, дори имена на хора. Или заглавието на блога - "Истината такава, каквато можеше да бъде!?".

Не понасям хората да спекулират, че причината премиерът да повярва на "новината"  е именно прозаичната - че в неговите представи такова изказване е уместно за един държавен лидер. Или че държавата се управлява чрез слухове. Това просто няма как да е вярно -  както споменах има много други хора, неумеещи да различават иронията, в това число и гореспоменатите преживели мозъчно сътресение или страдащи от деменция, и разбира се, пълните кретени.

Така че моля ви, спрете да спекулирате и да намеквате за усмисъл в думите и действията на премиера.

  1. Irony is the lowest form of wit, както е казал народният творец []
 

Tags: , , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
  1. Lita

    април 18, 2010 at 10:40 am

    При все това много трябва да се внимава в употребата им, тъй като хора страдащи от деменция, умствени поражения или аутизъм имат трудности с възприемането на ирония и сарказъм.

    хахаха 😀 страхотно! вкарвам си тази полезна фразичка в употреба 😉