RSS
 

Полицейско-бабаитска комедия в две действия

06 апр.

Откъде идва "милиционер"?

Ами разбира се, от единица мярка за интелигентност: "ционер". Равнява се на интелигентността на букова талпа с дебелина 3 сантиметра, небоядисана. Съответно една хилядна от това - "милиционер ".

Из фолклора

Не, това не е поредния хумористичен анекдот, това е обективната реалност. Преценете сами като прочетете статията с думите на г-н Цветан Цветанов, понастоящем изявяващ се като министър на вътрешните работи на РБ. Ето я в Дневник.бг, барабар с коментари от юристи.

Преди няколко дена, в опит да ни разсеят за малко от категоричния провал на политиката на правителството във всяка обозрима област, и понеже свършиха апашките групи с атрактивни имена, подопечните на г-н Цветанов направиха зрелищна акция по арестуването на бившия военен министър. С арсенал и числен състав, подходящ за битка с рота тежковъоръжени терористи, полицаите не се трогнаха особено от факта че Цонев сътрудничи напълно, и го проснаха на земята с очевидно утволетворение.

Явно бройката на едри ченгета и въоръжението им е била крайно недостатъчна за да се установи какъв бандит е г-н Цонев, та по време на ареста прокурор Роман Василев е намерил за уместно да го попържи мъничко. Така, по дружески.

Разбира се, реакцията на министърът на критиките донякъде очаквана. Ченге като Цветанов, посредствено дори според занижените стандарти на подбор в подопечното му министерство, не би могло дори да осъзнае какво точно би могло да се иска от него освен да демонстрира мускули и наперено държание.

Това, което ме отчайва са многото коментари, поддържащи тезата че да се случват такива неща е в реда на нещата, и дори желано! Особено забавни са ми коментарите от рода на

По-добре фашистки режим , отколкото управляващи ни бандити, окрали ни с милиарди !

Учудващо е колко хора страдат от покъртителната наивност да вярват, че в условията на фашизъм държащият палката и пушката няма да е точно този същия мафиот, който преди това е крал я държавата, я на частно ...

 

Tags: , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. frog

  април 7, 2010 at 8:56 am

  Хората съвсем се побъркаха 🙁

   
 2. Longanlon

  април 7, 2010 at 12:50 pm

  е, аз не съдя прекалено строго момчетата от полицията - толкова години до сега трябваше не да си вършат работата както трябва, а да си налягат парцалите, докато големите мъже в държавата вършеха беззакония - а полицията не биваше да прави нищо, защото тоя е човек на оня и т.н.

  представям си колко фрустрация са насъбрали към такива безнаказани големци, които им се смееха в лицето, образно казано до сега... та е нормално да са малко по-радостни от общоприетото да им направят главите на ритани чайници сега, когато най-после имат тая възможност

   
 3. Пещерата на неандерталеца » За кон 2

  април 7, 2010 at 1:09 pm

  [...] по темата, точно на място, на което се натъкнах току що: Полицейско-бабаитска комедия в две действия April 7th, 2010 | Category: Залата на срама | Leave a [...]

   
 4. Стайко

  април 7, 2010 at 5:44 pm

  Лош вкус... Повечето българи не мисля, че ще одобрят тези кадри. Кои изглеждат по-лошите в случая, кои гледат неразбиращо и уплашено?
  Даеба, че и с дънките и маратонките под тея маскировки, баш като отвличане. И с едни заплашителни гласове, по-скоро напомнящи на пияни побойници.
  Неадекватно голяма употреба на сила.
  А Божо Нанев защо не го сгащиха по този начин в Министерство на здравеопазването, да го проснат по средата на Конферентна зала например? Или още по-добре, да издебнеха като е на парламентарен контрол, отговарящ на въпроси, да го закопчеят пред камерите на БНТ. Все пак публичност се търси. :p