RSS
 

Безценна статия - Мрачната истина за мъжките хобита

19 февр.

Съвсем случайно попаднах на сайта на Иво Сиромахов и се зачетох из статиите ... особено много ми хареса тази. В нея авторът развива тезата, че мъжът понякога трябва да откача, тоест

Философията на откачането е, че когато те налегне депресия, трябва да избягаш в някакво хоби.

Е ... защо трябва да се чака до 30 за да се достигне до екзистенциалната криза? В крайна сметка всеки се движи през живота със своето си темпо.

Апропо, равносметката е че кризата след последното гадже я оправих с мотора ... сега като си спомня с какъв замах го взех ... и гараж си наех. Пък и докато разшифровам как работи резервоара имаше и периоди на тикане до най-близката бензиностанция. Изобщо - мотора е като жена - гледаш си го, поддържаш си го, трошиш сума пари, и накрая ти се фръцва ...

Всъщност най-много ме впечатлиха следните наблюдения на автора:

Длъжен съм да предупредя читателите, че всички изброени хобита (освен караокето) водят до някаква степен на социален аутизъм.

Първият етап е момент на детински възторг от това, че си скъсал синджирите на ежедневието.

После хобито лека-полека започва да обсебва мислите ти. Ставаш разсеян и леко отнесен, както когато си влюбен.

Започваш в компания да говориш само за хобито си и да се чудиш защо другите не споделят твоето въодушевление. Ебати рендетата!

След това започваш да търсиш компанията на хора със същото хоби, а те не са много.

И с мен така ...

Обезателно четиво!

 

Tags: , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. климатик

  февруари 22, 2010 at 4:38 pm

  Е, истина е 🙂

   
 2. Кристиян Иванчевски

  март 25, 2010 at 1:35 am

  Все още не съм прочел статията, но искам първо да коментирам твоята. Ти си избрал мотор, аз избрах кола ;-). И то доста, доста отдавна по тази причина. Сега не карам.
  Но не мислиш ли че това е поведение на не много силен човек?

   
 3. pi314

  март 25, 2010 at 9:35 am

  Еми да, сервото доста помага 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Майтапът на страна, в крайна сметка живота си е собственост на конкретния човек и той решава какво да прави. Някой ако е решил да пази на всяка цена здравето си и живота си за сметка на (по-)силните усещания, нормално да не кара мотор или по-мощна кола и да не язди и да не скача с бънджи ... но къде е кефът в цялата история?

  Човек трябва да си прави cost-benefit анализ със всяко действие, и е признак на върховна слабост да оставяш другите да те командват как да си живееш живота.