RSS
 

Новата власт започва мандата си с твърда ръка

20 юли

За никой запознат с личността на новия премиер на България Бойко Борисов не са изненада първите му ходове във новия кабинет.

След като известно време се носеха слухове, че г-н Борисов ще вземе във властта Даниел Вълчев, втория по популярност министър от отиващия си кабинет и понастоящем на практика без партийни интереси в парламента (след като партията му НДСВ не премина 4-те процента), в крайна сметка решението му бе да вземе Йорданка Фандъкова, най-известна покрай сканадала/скандалите с приема в детските градини в София.

Текущия ни еврокомисар Меглена Кунева, обявена за комисар на годината, която успя да привлече 5% по-голяма подкрепа за партията си на изборите за Европарламент, която има влияние и в европарламента, и в европейската комисия, ще бъде заменена евентуално с Румяна Желева, поредния безименен член на ГЕРБ от горно нанадолнище.

Така че наред с откровените глупаци, подкупници и интриганти от предното правителство, Бойко отписва и личности, които са се борили и активно се борят за националната кауза. Вместо да се опита да ги придърпа към партията си, които са се доказали, естественото "решение" за ББ е да ги отреже и наплюе ...

Но както споменах, това не би трябвало да изненадва никой. Ако има нещо, което популистите наистина мразят, то това са известните личности с реален принос. Ура за правителството на посредствените!

 

Tags: , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. Дели

  юли 22, 2009 at 10:55 pm

  Абе, Боно, сериозен човек като Кунева да си остави мястото в европарламента, за да бъде още 2 месеца еврокомисар ми се вижда странно(щото след последните и занимания тя не може просто да ходи някъде да работи/консултира). Напоследък се чува, че Румито щяла да бъде външен министър, а Мегито ще си остане еврокомисар. Финтът е, че Барозу я харесва, той ще бъде преизбран 95%(ЕНП се споразумя със социалистите за шеф на праламента, мисля също и за шеф на ЕК), съответно той би посъветвал ББ като европеец да остави европееца да си върши работата...

   
 2. pi314

  юли 24, 2009 at 8:50 pm

  Наистина се надявам да стане така, и да надделее над твърдоглавието на г-н Борисов...