RSS
 

Още боклук

11 май

Днес пред погледа ми попадна следната статия във PARITENI.bg.

Според предложения проектозакон в София такса смет ще се събира от държавата, за да може държавата да поеме изграждането на завод/депо за извозване на сметта от София.

Разбира се, Бойко Борисов отново се изсра на метеното с изявлението на ГЕРБ, че

"това е грубо нарушение на конституцията и законите и изземване на правомощията на кмета Бойко Борисов."

Като казвам "се изсра на метеното" имам предвид колко време шефа на ГЕРБ се оплакваше че държавата не помага на София. То не бяха изляния, то не бяха призиви, то не беше чудо. Накрая държавата реши да се намеси. Но Борисов не се предава. Оказа се, че боклука бил в пълномощията на кмета, и следователно, в отговорностите му. Чудя защо не се въведе такса за събиране на отпадъците, с която общината да може да заплати за депо за отпадъци. Дори може примерно да се кръсти такса смет.

Предполагам, че една от причините кмета да лае против този ход на правителството е, че при реализацията на неговата цел - основаване на правителство - този ход на сегашното правителството ще го остави начело на офанзивата срещу боклука и след изборите. Е, няма страшно - дори ДиПресе писа за феноменалните резултати на г-н Борисов в борбата срещу боклука.

Всъщност препоръчвам на всеки заинтересуван да прочетат поне части от доклада въз основа на който се обсъди и прие обявяването на криза в столицата.

 

Tags: , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*