RSS
 

На протест!

24 апр.

От DeltaNews научих, че парламентарна комисия е предложила промяна на закона за митингите и манифестациите, с която да ЗАБРАНИ протестите ПРЕД парламента и "някои сгради, които се определят от кмета и шефа на полицията".

В ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ;, чл. 7, ал. 2 е записано, че протестите са забранени в зоната за сигурност около парламента и военни обекти. Това е логично и правилно, като цяло законодателят е направил всички възможно да имаме пълна свобода на протест, без да се компрометира националната сигурност. Както на януарските протести се видя, това е напълно достатъчно за да даде на полицията възможност за опазване на обществения ред около парламента.

За нещастие явно някои депутати са решили, че не им стига това, а искат да изритат хората, които по една или друга причина искат да протестират възможно най-далеч. Дааа, неприятно е да се чака на задръстване защото някой е блокирал пътя, но дали това действително променя нещо с кошмарния трафик в столицата? Важно е да се протестира пред парламента когато имаме искане към депутатите. А тези, които не харесват протестите защото не смятат че те лично са представени на тях, мога само да спомена една мисъл на Волтер: "Може да не съм съгласен с това, което казваш, но ще се боря до смърт за правото ти да го казваш."

Въобще искам да знам на кой малоумник му е хрумнало дори да го предложи, да не говорим да гласува за него. Не, наистина, искам да знам коя комисия/парламентарна група/депутат е предложила тези промени, за да мога на протеста да викам против него! И за да мога да не гласувам за него на следващите избори!!!

На 29-ти отиваме на протест и толкова. Не може да позволяваме да се подиграват така с нас ... а това може да ни е последния протест пред парламента преди революцията ;).

Ето оригиналната статия.

 

Tags: , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*