RSS
 

Размисли по една новина от BBC ... Holocaust denier to be released

20 Дек.

Точно се чудих какво да направя днес, и случайно налетях на едно новина от BBC. Не знам защо, ама имам доверие на тоя сайт. Може би е заради цветовата схема, де да знам. Но нека новината:

Някакъв историк в Австрия му намаляват присъдата, като остатъка отива в изпитателен срок.

Въпрос: Защо въпросният историк е в затвора?

Отговор: В Австрия на митинг преди 17 години казал, че нямало газови камери в Аушвиц.

Както е казал анонимният автор в интернет пространството, WTF??? OMFG!!! ROTFL!!! LOL!!!

Оказва се, че (както скоро се шумя покрай мачовете на нашите отбори в Германия) в някои държави, включително Германия, Австрия (и забележете, Швейцария и Израел?) има закони против отричането на Холокоста. Е, нашите момчета май се оттърваха, феновете имам предвид. Това е добре, имайки предвид че в някои държави са забранени свастиките и другите нацистки символи. Но основното, което не мога да схвана е:

Защо след 17 години въпросният човек е арестуван? Защо всичките тези години не е повдигнато обвинение срещу него? И накрая мислите ли че това да влезеш в ареста за това, че отричаш една идея? Забележете, не е проповядвал насилие.

Добре де, предполагам е имало обвинение, щото се надявам, че давността на престъпление по тоя закон е ограничена на по-малко от 15 години. Е, в глупостта никога не можеш да си сигурен. Чудя се обаче, не е ли тъжно? Човек, който си действа по професията и разследва исторически проблеми, е осъден, защото е говорил за един такъв проблем.  Освен това е арестуван, докато е бил на магистрала, отивал е да води лекции. Ако е толкова страшно престъпление, че 17 години да го преследват, докато е бил преподавател в университет, еми да бяха го потърсили с Интерпол? Отново, той не е проповядвал насилие, а е говорил за нещо, което макар и глупаво и обидно за някои, е вярвал и в 99% от територията на света НЕ Е престъпление да говориш за него. Май някой законодател е пушил доста незаконни неща, че да му хрумне такъв закон, а явно и прокурорът си е имал взимане-даване с растения с неустановен произход, за да тръгне да го ПРЕСЛЕДВА заради това.

Е, че Холокост е имало, все още има снимки и а в Аушвиц все още има достатъчно черепи. Дано скоро не ги забравим, че лошо ни се пише. Който не помни историята е обречен да я повтаря. Е, милият историк е изтърпял 3 години за това ужасно престъпление, което ако не ме лъже окото, е извършил ПРЕДИ да се въведе закона. Просто не знам как са успяли да го вкарат, ако не е било еврейското лоби, и политици, трупащи точки на негов гръб.

Някак ми се иска полицията по света да тръгне да гони класическите бандити, тия дето джобят гражданите и ги убиват, които точат банки и спестяванията на милиони (не само в България, виж Енрон за пример в западния свят). Да гонят тези, които организират преврати и тези, които ги прикриват. Агресорите във войните. Но кога полицията се справи с тях, че да почне да мери приказките на хората? Кога опоска всички тежки бандюги, че се захвана с тези дето си гледат живота и чат-пат правят прегрешения, които не нараняват другите? Тази новина ме натъжи много.

И накрая искам да засегна темата, кои държави имат такива закони? Ето списъка:

Austria

Belgium

Czech Republic

France

Germany

Israel

Lithuania

Poland

Romania

Slovakia

Switzerland

Защо една държава би приела закона? Защото се срамува от постъпките си? Измислица. Причина може да е само за да се изкорени злото, което е нацизма. Не съм твърде убеден, че такъв закон е логичният и правилен начин да се направи това, но който както може. По този параграф европейските държави минават, хвала им за усилията. Обаче, защо в Израел това е забранено? Така де, ако Холокоста се осмива в Израел, това какво може да покаже? Да, може да мине за обида на хората ... ама нали там са само евреи? Те дали са подвласни на съблазните на националсоциализма, тъй де, проповядват ли, че са низка раса? Следователно такъв закон не е нужен. Все пак, ако тръгна да дефилирам по улиците с плакат "Вива Хер Хитлер", мисля че няма да мина и 5 крачки, преди да ме затрупат с камъни, със или без закон. А въпросният закон ми напомня на един американски такъв, не знам дали мина: Anti flag burning, т.е. да не гориш флага. Смехория до шия. Обяснението: 1984.

Айде, какво да ви питам само. Нека кажа и аз какво мисля. Мисля, че такива закони са опасни за обществото, защото не им се види края, ако тръгнем да забраняваме такива произволни неща. Хвала им на прадядовците и прабабите ни, и техните родители, които са предотвратили съдбата на нашите съграждани да изгорят в Аушвиц или стотиците други лагери на Смърта. Защото заради тях днес нямаме смешни и обидни закони, които да ни пречат да казваме това, което искаме. Или както е казал Сервантес: "Свободата, Санчо, е на върха на копието."

 

Tags: , , ,

Остави коментар.

Идеята на коментарът е да има принос към дискусията или да изразява гледна точка. Коментари, несвързани с темата, както и пълни с обидни или вулгарни думи, както и лични нападки, няма как да допринесат за това и ще бъдат трити.

 

*

 
 1. rendeto

  ноември 16, 2007 at 11:21 am

  Законодателят не се е бил напушил, просто е обслужвал нечии интереси. Прегледай си пак списъка със страните и сам ще си отговориш чии.

   
 2. Deriksims

  януари 5, 2010 at 12:00 am

  Да уж. По поводу коментариев - навеяла на меня где-то услышанная фраза:
  Это мы придумали есть арбузы перед сном, чтобы встать пораньше.

   
 3. Debramiss

  януари 6, 2010 at 5:44 pm

  Хмурая утренняя маршрутка добирается из спального района в центр. Через все пробки, заторы, светофоры… Народ спит или пытается дремать. И тут на остановке вваливается мужик, довольный как целое стадо слонов. Плюхается на сидение рядом со строгой женщиной учительского вида, достает из кармана мобилу и, дыша свежим выхлопом, погружается в оживленный диалог.
  – Але, Санька? Скажи мне срочно телефон Наташки. Какая она баба, ух, какая она баба… А как она минет делает – м-м-м, умереть не встать, моя жена так не умеет… Да, повтори еще раз, я записываю… Да, спасибо, что познакомил! - и все это минуты на три, с подробностями, эмоциями до потолка и матом через два слова на третье.
  Маршрутка начинает оживать. Просыпаются те, кто еще пытался досмотреть сны и ошарашенно смотрят на мужика. «Учительница» на соседнем сидении демонстративно фыркает и отворачивается к окну. Мужик прощается с Санькой и немедленно набирает номер Наташки.
  — Але, Наташка? Привет! Мне так понравилось то, что мы с тобой вытворяли! Я хочу тебя еще! Да мне еще никто так хорошо не делал… Да? Ты еще лучше можешь? А ну-ка, расскажи подробнее, проказница моя…
  Учительница на соседнем сиденье поворачивается к мужику и просит его говорить потише, потому что его выражения оскорбляют ее педагогический слух. Мужик нетерпеливо отмахивается от нее и снова погружается в беседу.
  — Меня так возбудило то, что ты побрила… Понимаешь, я жене не могу такое сказать, она сразу почувствует, что я ей изменил… Ну да, приходится терпеть, а что делать…
  Маршрутка уже полностью проснулась и с интересом прислушивается к подробностям. Водитель огладывается в в зеркальце и тоже внимает, затаив дыхание. Недовольна только «учительница», она просто закипает от с трудом сдерживаемого возмущения. И тут на мобилу мужику приходит второй звонок. Он прерывается, победный тон стихает, и он почти шепотом сообщает Наташке
  — Ой, прости, не могу больше разговаривать, мне нужно ответить на звонок… Жена! Я тебе попозже перезвоню, лады? Ну, пока!
  И уже совершенно другим голосом начинает бубнить в трубку:
  — Да, дорогая… Ой, мы так вчера пили с Санькой, так пили… Ну, ты же его знаешь, а что делать… Ой, плохо мне сейчас, голова разламывается… Да, приму таблетку. Постараюсь прийти пораньше, да. Хотя работы много. Солнышко, ну прости, хорошо, я точно постараюсь прийти пораньше.
  И вот тут настает звездный час «учительницы». Она поворачивается к мужику и очень внятно говорит прямо в микрофон его мобилы:
  – Ми-илый, ну где ты там копаешься, я уже устала тебя ждаать… Мне же холодно, иди ко мне, дорогой!
  У мужика падает челюсть, он судорожно захлопывает мобилу под дружный гогот пассажиров. Водитель бьет по тормозам и грызет руль. Мужик, поджав хвост шмыгает к дверям и просит выпустить его. Маршрутка содрогается от хохота. Хлопает дверь. Училка отворачивается к окну и довольно улыбается. Занавес…